Zweden

Skien in Zweden

Zweden is vergelijkbaar met Noorwegen als wintersportland. Ook Zweden heeft meer te bieden dan alleen mooie skigebieden. Ook schaatsen is hier zeer populair en waarschijnlijk hoef je niet ver te zoeken om een schaatsbaan tegen te komen. Wil je de mooie natuur van dit land ontdekken? Laat de adrenaline door je lijf gieren door op sneeuwscootersafari te gaan. Is een sneeuwscooter besturen niets voor jou? Maak dan een tocht met sledehonden, of doe het gewoon allebei! Wil je naast een te gekke wintersportvakantie in Zweden ook het noorderlicht bewonderen? Dan raden wij je aan om een wintersportbestemming in het noorden van Zweden te kiezen. Het Zweedse noorderlicht staat bekend om de mooie groene en roze tinten. Hoe dichter je bij de poolcirkel bent hoe groter de kans dat je het Noorderlicht kunt bewonderen. De accommodaties en skigebieden zijn over het algemeen van uitstekende kwaliteit in Zweden. Ook zijn er bij de meeste skigebieden voldoende uitgaansmogelijkheden. Houd er wel rekening mee dat alcoholische dranken prijzig zijn in dit Scandinavische land.

Populairste skigebieden in Zweden zijn Åre, Sälen en Idre Fjäll.

Åre

Åre is misschien wel het populairste skigebied van Zweden. Dit pistes in die skigebied zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderde skiërs. Skigebied Åre bestaat uit meerdere delen. Sommige zijn met elkaar verbonden, de delen die niet verbonden zijn kan je bereiken per skibus. Åre By is een van de delen van het skigebied. Dit deel is bij uitstek geschikt voor de gevorderde skiër en freestylers. Er zijn een aantal uitdagende afdalingen te vinden en de freestylers kunnen zich uitleven op de half-pipe en in het snowpark. De delen Tegefjäll en Duved zijn de thuishaven voor de beginnende skiër. Hier vind je vooral groene en blauwe pistes. Åre is dus een skigebied waar iedereen zich kan vermaken, zeer geschikt voor families.

380 – 1.270m hoogte
91 km piste totaal
13 km makkelijk
33 km semi-makkelijk
35 km gemiddeld
10 km moeilijk

Sälen

In Sälen vind je meerdere grote skigebieden en dat maakt dit skigebied een van de grootste in Scandinavië. Högfjallet is het skigebied voor de beginners met vooral groene en blauwe pistes. Voor de zwarte pistes moet je bij Tandådalen zijn. Dit gebied biedt een aantal mooie uitdagende zwarte pistes voor de gevorderde skiërs. Als freestyler ben jij in Tandådalen helemaal in je element. Tandådalen beschikt het gebied over een de van de grootste snowparken in Scandinavië.

350 – 1.000m hoogte
116 km piste totaal
10 km makkelijk
16 km semi-makkelijk
30 km gemiddeld
60 km moeilijk

Idre Fjäll

Idre bezoek je niet alleen voor het skiën maar voor een complete ervaring. Naast skiën kan je in dit prachtgebied sneeuwscootersafari’s maken, ijsvissen, bobsleeën en langlaufen. Kijk niet raar op als je rendieren tegen komt. Rendieren komen namelijk veel voor in Zweden, met name in dit gebied.

585 – 890m hoogte
41 km piste totaal
17 km makkelijk
22 km gemiddeld
3 km moeilijk

Zin gekregen in een wintersportvakantie? Bekijk ons wintersportvakantie aanbod.