Beginnend wintersporter? Lees dan snel verder!

Beginnend wintersporter?

Heb jij nog nooit geskied of gesnowboard? Dan wordt het tijd om dat te gaan leren. Dus, ga jij dit jaar voor het eerst op wintersport? Met deze handleiding ‘wintersport voor beginners’ zorg je er voor dat je weet wat je te wachten staat en kan jij je dus goed voorbereiden op je wintersportvakantie.

wintersport voor beginners

Skiën of snowboarden?

Wat wil je graag leren, skiën of snowboarden? Skiën is makkelijker te leren dan snowboarden. Mede daarom kiest  de meerderheid voor skiën. Maar als jij denkt dat snowboarden veel leuker is, waarom zou je dan niet kiezen voor snowboarden?

Je bent met snowboarden langer bezig om het onder de knie te krijgen. Beginnende skiërs kunnen na een paar dagen oefenden de piste op. Beginnende snowboarders hebben gemiddeld een paar dagen langer nodig voordat zij de pistes kunnen trotseren.

TIP: Ga naar een indoor skihal om skiën en snowboarden uit te proberen voordat je op wintersportvakantie gaat. Zo kom je er achter wat het beste bij jou past én je doet meteen al ervaring op.

wintersport voor beginners

Gear

Je hebt het een en ander nodig als je gaat wintersporten. Als je voor het eerst gaat is het geen slecht idee om je spullen te huren. Je kunt dan het beste huren bij een winkel in de buurt van je wintersportbestemming omdat je dan nog kunt ruilen als iets niet bevalt. We raden je aan geen spullen te lenen van familie, vrienden of kennissen. De uitrusting die zij hebben zijn misschien perfect voor hun, maar waarschijnlijk niet voor jou. Bij een winkel waar je een wintersportuitrusting kan huren kunnen ze je ook adviseren over welke uitrusting het beste past bij jou.

Waarom niet kopen?

Stel dat je wintersporten niks aan vindt, wij kunnen het ons niet voorstellen maar je kunt maar beter huren voor het geval dat. Het is zonde om een complete uitrusting te kopen voor maar één wintersportvakantie.

solda-1648136_960_720_59

Skigebied

Eigenlijk biedt elk skigebied voldoende uitdaging voor de beginnende skiër. Het maakt daarom niet echt uit waar je heen gaat, zo lang ze maar ski- of snowboardlessen aanbieden.

wintersport voor beginners

Oefeningen

Het heet niet voor niets wintersporten, bereid je dus goed voor door middel van deze oefeningen. Begin een maand of 2 voor je wintersportvakantie met deze oefeningen zodat jij het wintersporten langer volhoudt en geen spierpijn krijgt. En een beetje extra conditietraining kan ook zeker geen kwaad. Als jij naast deze oefeningen ook nog 2 keer per week gaat hardlopen ben je echt een held(in). Bovendien staat je dan topfit op de piste.

De oefeningen:
Stabiliteitsoefeningen
Kracht- en spierconditie oefeningen
Core oefeningen

checklist

Checklist

Wij hebben een handige checklist samengesteld zodat jij zeker weet dat je niets vergeet als je op wintersportvakantie gaat.

wintersport voor beginners

Après-skiën

Benieuwd hoe jij je het beste kan voorbereiden op het après-skiën? Lees dan het artikel over après-skiën voor beginners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER