Welke wintersporten zijn er allemaal?

Wintersporten

Skiën en snowboarden, die ken je wel. Maar welke wintersporten zijn er nog meer? Wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet.

Bobsleeën

Bobsleeën doe je met 2 of 4 personen. Met een bestuurbare slee ga je een baan af waarbij je snelheden kan halen tot wel 150 kilometer per uur. Om op gang te komen moet je eerst de slee duwen. Vervolgens spring je er in en race je de baan af. De stuurman zit voorin en leunt de goede kanten op, de andere 3 “bobs” volgen zijn bewegingen.

Rodelen

Rodelen ken je waarschijnlijk wel, maar dat kan je dus ook in de sneeuw doen! Op een slee een heel parcours af gaan. Super vet!

Ijsklimmen

Dit is een extreme sport met veel gevaren maar het ziet er super vet uit! Wil je dit gaan doen dan is veel training en voorbereiding benodigd. Dit ga je niet even tussendoor doen met je vrienden of familie op wintersportvakantie.

Schaatsen

Natuurlijk, schaatsen! De nummer 1 wintersport van Nederland. ’s Winters bevriezen de meren, kanalen en slootjes en dan worden de schaatsen weer massaal uit de kast gehaald. En elk jaar leeft het weer, gaat die Elfstedentocht er komen? Oftewel, giet it oan?

Sledehonden race

Dit is spectaculair en een aanrader voor iedereen die op wintersportvakantie gaat. Naast dat het een leuke activiteit is, is het ook een sport. Er worden jaarlijks tientallen races gehouden die vaak dagenlang duren.

Langlaufen

Deze ken je waarschijnlijk ook wel. Het lopen op latten is zelfs een Olympische sport. Ideaal om te doen als je op wintersportvakantie bent. Omdat je niet zo snel gaat heb je alle tijd om de prachtige omgeving eens goed te bekijken. Wie denkt dat het super relaxed is komt bedrogen uit. Je verbrandt namelijk flink wat calorieën tijdens het langlaufen.

Ben jij ook verslaafd aan wintersport?

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER