Wat weet jij van wintersportgebied Aspen?

Aspen is gelegen in Colorado en is een van de meest geliefde skigebieden ter wereld. Het skigebied is bekend van alle wereldsterren die er komen, maar natuurlijk ook omdat het er zo mooi is met haar valleien en perfecte skiomstandigheden.

Neem Aspen Mountain bijvoorbeeld met in totaal 76 pistes. En dat is slechts één van de 4 bergen die samen een skigebied van bijna 500 kilometer vormen. Leuk weetje; als je onderweg naar boven gaat met de skilift, kun je je telefoon aansluiten met een docking station om onderweg muziek te luisteren.

De pistes hebben geweldige namen zoals: Pussy Foot, Dipsy Doodle, Lazy Boy, Last Dollar en Jackpot. Het zijn verwijzingen naar de zilvermijnen en het leven van de mijnwerkers die zich rond eind 19e eeuw in het gebied vestigden. Door de zilvermijnen stroomde het geld binnen voor het gebied. Nu door het prachtige wintersportgebied. Sommige skischansen zijn gemaakt van achtergebleven mijnschachten en puin.

Veel beroemdheden hebben het skigebied bezocht waaronder; De familie Trump, Paris Hilton, de Obama’s, Mariah Carey, Kevin Costner, Goldie Hawn, de Kardashians, Gigi en Bella Hadid. Het gebied bezit enorme huizenprijzen. Gemiddeld kost het per vierkante meter 22.800 dollar. Een vijfkamer appartement is ook verkocht voor maar liefst 30 miljoen dollar. Dat is nog niks vergeleken met het duurste huis ooit dat in dit gebied in de markt werd gezet met een waarde van 151 miljoen dollar!

Aspen is een rijk gebied. Zo heeft het gebied ook een winkelstraat die grote merken bezit. Er is geen prijskaartje te vinden, dat zegt al genoeg over de prijs. In 2014 legaliseerde Colorado het gebruik van wiet. Sindsdien is de wietlucht op veel plekken te ruiken rondom de pistes.

Ook Vail staat bekend als een van de mooiste skiresorts ter wereld. Levende skilegende en olympisch favoriet voor de komende Winterspelen Lindsey Vonn leerde er skiën en traint hier nog altijd. Het maakt niet uit waar je naar beneden skiet. Je komt altijd op hetzelfde punt uit!

Om in Aspen te komen gaan er vanuit Nederland rechtstreekse vluchten. Je vliegt in 13 uur naar Denver. Vanaf daar is het nog 4 uurtjes rijden naar Aspen. Ook kun je nog een half uurtje doorvliegen naar Aspen. Eten en drinken is goed te betalen, daarnaast zijn skipassen, skiverhuur, lessen en verblijf peperduur. Als je buiten het hoogseizoen komt, betaal je wel minder.

Het wordt zeker een mooi avontuur, maar je moet zelf de stand opmaken of je hier al (financieel) klaar voor bent!

LAAT EEN REACTIE ACHTER