Gerecht van de week: Uiensoep

Wintersportgerecht: Uiensoep

Uiensoep is niet meer weg te denken bij de piste restaurants, vooral op Franse kaarten vindt je de soep erg vaak. Het verhaal gaat dat koning Louis XV de soep heeft uitgevonden.

Als hij ’s nachts wakker werd liep hij naar de keuken om een kop warm water met uien op te eten. Zodoende is dit uitgegroeid tot een echt gerecht uit de Franse keuken. Uiteraard is het nu veel verfijnder, smaakvoller en meer  ingrediënten en dat maakt de soep nog lekkerder maakt!

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 1,5 witte ui
  • 10 gram bloem
  • 750 ml vleesbouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram boter
  • 1 theelepel tijm
  • Een stokbroodje
  • Wat geraspte kaas en croutons

Bereidingswijze:

Maak de uien schoon en snijd deze in kleine ringen. Laat de boter smelten in de pan en doe vervolgens de uien in de pan samen met een uitgeperst teentje knoflook. Bak de uien tot ze mooi goudbruin zien.

Voeg vervolgens de bloem toe en laat dit even gaar worden. Voeg vervolgens de vleesbouillon toe breng dit aan de kook. Tot slot voeg je naar smaak wat tijm toe.

Snij een stokbrood open, bestrooi deze met geraspte kaas en doe deze in de oven tot de kaas gesmolten is. Leg, als je de soep hebt ingeschonken in een kom, een stukje brood in de soep.

Tip: hoe langer de soep kook hoe lekkerder deze wordt!

Ken jij een heerlijk wintersportgerecht dat wij zeker moeten opnemen in onze reeks? Laat het ons dan weten. Het gerecht van vorige week was de Kartoffelsalat.

Geen zin of tijd om dit gerecht te maken?

Bestel jouw wintergerecht via Thuisbezorgd.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER