Turkije

Turkije

Turkije is erg populair als vakantieland in de zomermaanden. In de wintermaanden komt Turkije prima tot recht als wintersportland. Er waren al een aantal leuke skigebieden, maar sinds kort is Turkije bezig met het uitbreiden van de skigebieden. Op de berg Erciyes was al een klein skigebied aanwezig. De afgelopen jaren zijn hier flink wat pistes aangelegd. Volgens de planning moet het skigebied in wintersportseizoen 2016-2017 over ongeveer 200 kilometer aan piste beschikken. Zo’n groot nieuw skigebied vraagt natuurlijk om nieuwe accommodaties. Daarom zijn er in de afgelopen jaren ongeveer 20 hotels in het gebied gebouwd. Met dit mooie nieuwe skigebied wil Turkije zijn positie als wintersportbestemming op de kaart versterken. Meer informatie over dit skigebied volgt binnenkort.
Twee andere populaire skigebieden in Turkije zijn Uludag en Palandöken.

Uludag

Dit kleine skigebied is gelegen in Bursa, vlakbij de zuidkust van de zee van Marmara. Dit gebied is vooral geschikt voor beginnende skiërs en families. De pistes bieden namelijk geen echte uitdagingen voor de gevorderde skiër.

1.750 – 2.300m hoogte
30 km piste totaal
15 km makkelijk
12 km gemiddeld
3 km moeilijk

Palandöken

Skigebied Palandöken is een prima bestemming voor de wintersporter die niet heel veel te besteden heeft. De accommodaties zijn van prima kwaliteit en velen bieden een all-inclusive verblijf aan. Toch is een wintersportvakantie in de Turkse skigebieden niet vergelijkbaar met die in de Alpen. De pistes zijn van mindere kwaliteit en après-skiën kennen ze hier niet echt.

2.200 – 3.140m hoogte
72 km piste totaal
32 km makkelijk
35 km gemiddeld
15 km moeilijk

Zin gekregen in een wintersportvakantie? Bekijk ons wintersportvakantie aanbod.