Top 5 beste ski & snowboard films

Top 5 ski & snowboard films

De voorbereidingen voor het aankomende seizoen kunnen beginnen. Daarom vertellen wij je wij wat de vetste wintersport films zijn, om alvast helemaal in de stemming te komen. Onze redactie stelde de onderstaande top 5 samen, mis jij een video? Laat het ons weten via een reactie.

#1 Candide Thovax – A few words

In zijn uppie beklimt hij de bergen en laat daarna de mooiste lijnen achter. Candide Thovex is de beste skiër van dit moment. In deze film laat hij zien dat je op ski’s kunt vliegen van de bergen. Na een zware crash breekt Candide zijn rug, zijn dokter denkt dat hij hierna nooit meer op de latten kan stappen. Bekijk in 1 uur het levensverhaal van Candide Thovax. Door de geweldige beelden, heerlijke muziek en de super vette sprongen onze nummer 1.

#2 Travis Rice – The Art of Flight

Een heerlijke wintersportfilm en vooral door het hoge fun gehalte door ons geplaatst op nummer 2. Er wordt natuurlijk ook erg veel afgedaald in deze film en zeker niet van de minste topjes. Al is het niet alleen lachen, ook worden er flinke crashes gemaakt waarbij soms een ziekenhuisbezoek niet misstaat. Ben je een boarder en hou je van uitdagingen? Kijken die film…

#3 Claim

Toen freeriden gecombineerd met big airs nog in de kinderschoenen stond is deze film uitgekomen. Deze mannen lijken het wel te hebben uitgevonden. Skiën van de bekendste berg (de Matterhorn) ter wereld doe je niet zomaar. Wat deze skiërs laten zin in 60 minuten is fenomenaal.

Eén klein min puntje is de kwaliteit maar niet niet voor niks staat deze film bij ons op nummer 3.

#4 This is my winter

Als boarder klim je niet gemakkelijk naar een top, deze gasten lijken daar veel minder moeite mee te hebben. Een half uur durende film met Xavier de le Rue, Mathieu Crepel, Samuel Anthamatten en Andreas Fransson die allen geen angst hebben voor de steilste toppen van de Alpen en Alaska. De grootste gevaren worden opgezocht maar worden snel weer geklaard door de adembenemendste uitzichten en vergezichten.

#5 White Noise

Wederom Xavier in actie, dit keer in een eigen film. Hij verteld over wat z’n angsten hem allemaal brengen en waarom hij toch die hoogste bergen op blijft zoeken. Elke nieuwe beklimming met daarna de meest uitdagende afdaling geven hem nóg betere skills. Ook hier komen weer die prachtige beelden voorbij.

Welke van deze 5 films vind jij de mooiste?

Ken jij de top 5 lekkerste warme dranken al?

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER