Skien in de zomer

Skien in de zomer

Gemiddeld moet je minimaal boven de 2.500m zijn, wil je kunnen skiën in de zomer. Dit komt doordat de temperatuur daalt naarmate je hoger komt. Vooral ’s nachts daalt de temperatuur tot onder het vriespunt. Hierdoor zijn de pistes vaak in de ochtend mooi glad en geprepareerd maar kunnen deze later op de dag wat papperig worden.

Is er ook ‘off piste’?

Waarschijnlijk krijg je met weinig verse sneeuw te maken dus ‘off piste’ is vaak niet mogelijk. Echter, door het smelten en bevriezen van oude sneeuw zijn de pistes wel mooi glad.

Zijn er ook fun parken?

Over het algemeen wordt er veel tijd en moeite in de fun parken op gletsjers gestoken. Dit als ”goedmaker’’ voor het beperkte aantal pistes. Daarom trekken de gletsjergebieden vaak profs aan die willen trainen op de rails, pipes, schansen en andere stunts.

Afbeeldingsresultaat voor fun park wintersport

Kan je de hele dag op de piste blijven?

Sommige gletsjer gebieden hanteren dezelfde openingstijden als in de winter. De meeste gebieden willen de pistes optimaal houden dus zijn er aangepaste openingstijden (van 07:00 tot +-14:00)

Is er nog wat te beleven nadat de pistes sluiten?

Jazeker, je kunt gewoon relaxen en ontspannen in de frisse berglucht. Maar er zijn ook vaak zat activiteiten te beleven zoals fietsen, wandelen, golfen, zwemmen en nog veel meer. De meeste activiteiten zijn gratis als je een ski-/ bezoekerspas van dat gebied bezit.

Wat zijn de leukste gebieden?

Tignes, Frankrijk

Open 24 juni tot 6 augustus, 7.15 uur tot 13.00 uur
Skipas: één dag € 25

Door middel van een kabelbaan bereik je een gebied van 20 km aan pistes op een hoogte van 3.456m. Met en skipas voor dit gebied ontvang je in de middaguren gratis toegang tot allerlei andere activiteiten zoals tennis, golf en zelfs beachvolleybal.

Afbeeldingsresultaat voor tignes frankrijk

 

Hintertux, Oostenrijk

Open 13 mei tot 6 oktober, 8:00 tot 16:30 uur
Skipas: één dag € 43,50, zes dagen € 208,50

Hintertux is het enige skigebied dat het hele jaar is geopend in Oostenrijk. Het biedt 60 km aan verschillende pistes. Er is ook het fun park met 120m superpipe, boxes, tabletops en rails voor alle niveaus.

Afbeeldingsresultaat voor hintertux oostenrijk

 

Whistler, Canada

Open 10 juni tot 16 juli 12 tot 15 uur
Skipas: één dag (Canadees) $ 67

Whistler is alleen open voor gevorderde skiërs. De Horstman Gletsjer op Blackcomb Mountain Whistler is hobbelig met veel heuvels, schansen en racepoorten.

Afbeeldingsresultaat voor whistler blackcomb canada

 

Saas Fee, Zwitserland

Open 15 juli tot en met 31 oktober, 7 uur tot 12u30, afhankelijk van de datum
Skipas: één dag 72CHF, drie flexibele dagen 215CHF, zes flexibele dagen 404CHF

In de zomer is de hoge Allalin-gletsjer in Saas Fee (3.600m) alleen toegankelijk via een kabelbaan. De gletsjer is voorzien van 20 km pistes en twee kickers in het freestyle park, plus een hip jump, rails en superpipe.

Afbeeldingsresultaat voor saas fee zwitserland

 

Stubai Gletsjer, Oostenrijk

Open tot 18 juni, 8u tot 16u
Skipas: één dag € 39,10, zes dagen € 183,60, drie op zes dagen € 114,80

Als je volle dagen op de pistes wilt, dan is dit ‘the placet to be’. Dit is de grootste gletsjerhellingen van Oostenrijk, met 1.450 hectare aan pistes. Dit is zo’n 62 km geprepareerde pistes (waarvan één 10 km lang) en 26 liften. Deze zijn van eind september tot half juni geopend.

Afbeeldingsresultaat voor stubai gletsjer

 

Zermatt-Cervinia, Zwitserland / Italië

Open Zermatt 24 april tot 24 november
Cervinia 28 juni tot 10 september, ongeveer 7 tot 14 uur
Skipas: één dag 84CHF / € 32,50, zes dagen 331CHF / € 101

Zermatt en Cervinia delen een skigebied met gletsjers. De “Zermat kant” is 356 dagen per jaar geopend. Van juni tot september is er een totaal van 23 km aan rode en blauwe pistes geopend. Het Gravity Park op Plateau Rosà is het hoogste in Europa gelegen fun park en biedt activiteiten voor alle niveaus, waaronder een halfpipe, kickers, rails en boxen.

Afbeeldingsresultaat voor Zermatt-Cervinia

 

Les Deux Alpes, Frankrijk

Open 24 juni tot 2 september van 7 tot 12.30 uur
Skipas: één dag € 40,10, zes dagen € 200,50

Het skigebied van de gletsjer in Les Deux Alpes biedt in totaal 11 runs (negen blauw, één groen en één rood). Er is ook een enorm 18-hectare freestyle gebied met een halfpipe en superpipe, airbag, rails en schansen.

Heb je na het lezen van dit bericht alweer zin om op wintersport te gaan? Bekijk dan de mogelijkheden hier!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER