Poedersneeuw in Tignes, Frankrijk

Tignes
Tignes

Met de belangrijkste vakantieparken op 2.100 meter en een hoogtepunt van 3.456 meter is Tignes een van de meest betrouwbare winterbestemmingen in Frankrijk. Het pièce de résistance is de Grande Motte-gletsjer. Het bovenste kabelbaanstation bevindt zich op 3.456 meter en is het startpunt voor enkele van de meest spectaculaire afdalingen van het resort, zowel op als buiten de piste. Maar het belangrijkst: het is de thuisbasis van een echt uitstekend poedersneeuw terrein.

Het is niet noodzakelijk om een ​​expert te zijn om Tignes te bezoeken, maar om er het maximale uit te halen is het handig dat je sterke benen hebt. Dat komt omdat de afstanden over het algemeen groot zijn. Het off-piste terrein is even uitdagend doordat er vreselijk steile bergen rond La Grande Balme en La Petite Balme zijn die uitmonden aan de zuidkant van de vallei.

De recent ontwikkelde Tignes 1800 en Les Brévières zijn de mooiste plekken van Tignes. Nog hoger op de bergen vind je Val Claret en Tignes Le Lac. Deze plekken bevinden zich 2 km uit elkaar maar gezamenlijk bekend als Tignes 2100 vanwege hun hoogte. De meeste après bars zijn daar net als de de hotels, restaurants en winkels te vinden.

Waar te verblijven?

De appartementen van Le Hameau du Borsat in Val Claret zijn goedkoop en de winkels, restaurants en de kabelbaan naar de Grande Motte zijn in de buurt. Een accommodatie bij Erna Low voor vier personen begint bij €585,-

Heb je het artikel Poedersneeuw in Engelberg, Zwitserland al gelezen? Klik hier voor het bericht als je hem gemist heb!

Mis nooit een nieuw artikel van skien.nl door ons te volgen op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!

LAAT EEN REACTIE ACHTER