Poedersneeuw in Obertauern, Oostenrijk

Obertauern is zowel Oostenrijks enige poging tot een doelgerichte bestemming en ook een van de oudste. Het heeft gemakkelijke tussenliggende pistes en hellingen. De pistes zijn meestal half begraven in het poedersneeuw. Zelfs aan beide uiteinden van het seizoen, wanneer andere Oostenrijkse resorts moeite hebben om te openen of open te blijven.

Het is mogelijk om vanuit de meeste hotels elke ochtend de piste op te gaan en ’s middags helemaal terug naar huis te schuiven. De bovenkant van de Seekarspitz-stoel is het startpunt voor een aantal fantastische uitzichten. Afgezien van de overvloedige sneeuw op de pistes zijn er freeride-mogelijkheden in overvloed!

Obertauern is de plek voor een ontspannen sfeer. De belangrijkste claim van Obertauern is dat The Beatles en een crew van 60 hier veertien dagen hebben doorgebracht om de film Help te maken. Twee parttime skileraren werden uitgekozen als skidubbels voor Paul McCartney en George Harrison. Vandaag bezitten de families van Herbert Lürzer en Gerhard Krings een gouden portfolio, zoals hotels, restaurants, winkels en zelfs een deel van de skiliften en pistes.

Waar te verblijven?

Het elegante 4-sterren superior Hotel Das Kohlmayr heeft 56 kamers, een speelkamer voor kinderen en een prachtig uitzicht. Het restaurant staat bekend om zijn gevarieerde gerechten en is geschikt voor glutenvrije en veganistische diëten. Vanaf € 1.821,- met Inghams.

Heb je het artikel Poedersneeuw in Alta / Snowbird, VS al gelezen? Klik hier voor het bericht als je hem gemist heb!

Mis nooit een nieuw artikel van skien.nl door ons te volgen op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!

LAAT EEN REACTIE ACHTER