Poedersneeuw in Engelberg, Zwitserland

Engelberg
Engelberg

Engelberg ligt op 1.050 meter boven het prachtige Vierwoudstrekenmeer en heeft een welverdiende reputatie voor poedersneeuw. Hoewel het dorp vrij lage hoogte is, zijn de meeste hellingen hoog en gaan ze tot 3.028 metere op de berg Titlis. De bergen bevinden zich ook in de schaduw, dus ze houden hun sneeuw goed vast. Het is te bereiken in 75 minuten met de auto vanaf de luchthaven van Zürich. Je kunt ook met de trein wat ongeveer 2 uur in beslag neemt.

Het leukste op Titlis zijn de uitstekende pistes en lange poederlooppas. Engelberg heeft een ‘Big 5’ uitdagende freeride-pistes die gemakkelijk bereikbaar vanaf de liften. Er is ook een ‘High 5’ van voorgestelde routes voor skitoeristen. Het resort organiseert regelmatig gratis veiligheidsdagen van januari tot maart. Berggidsen leiden deelnemers naar poeder en geven dan les in lawineveiligheid en -uitrusting.

Het aanzicht van het kleine stadje van Engelberg wordt de afgelopen 900 jaar gedomineerd door een machtig Benedictijner klooster te midden van door Zweden gerunde bars en skiwinkels. In het weekend is er een uitbundig nachtleven, waar veel jonge freeriders uit Zürich en Luzern zich bevinden. De zonnige met bomen bezaaide hellingen van Brunni die zich aan de andere kant van de stad dan Titlis bevinden, zijn minder uitdagend.

Waar te verblijven?

Het charmante viersterrenhotel Bellevue Terminus dateert uit 1898 en ligt tegenover het treinstation. Het hotel heeft een levendige après-bar Buena Vista waar je te gek kunt feesten Het hotel beschikt ook over een restaurant genaamd Yucatan dat innovatieve gerechten serveert, zoals Mexicaanse spareribs en teriyaki-rundvlees. Vanaf € 1.254,- bed & breakfast met Flexiski.

Ben jij nog nooit op wintersport geweest? Dan hebben we hier een leuk bericht voor jou!

Mis nooit een nieuw artikel van skien.nl door ons te volgen op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!

LAAT EEN REACTIE ACHTER