Poederbaas introduceert nieuw evenement: RIDERS’ CHOICE!

Poederbaas komt dit seizoen met een nieuw freeride event dat gericht is op de ontwikkeling van jonge talenten: POEDERBAAS RIDERS’ CHOICE. Dit evenement zal anders als anderen gericht zijn op de lijnkeuze van de rijder waarbij begeleiding, ontwikkeling en training een grote rol spelen.

De afgelopen jaren heeft de freeride sport een flinke groei doorgemaakt. Dat is bijvoorbeeld te zien aan de gemiddelde leeftijd van deelnemers bij de prestigieuze Freeride World Tour. Poederbaas graag nog meer gaan bijdragen aan de ontwikkeling door jong talent verder te helpen, specifiek in de Benelux.

Poederbaas Riders’ Choice is hierbij de droom van elke jonge ambitieuze skiër of snowboarder die zich graag verder wil ontwikkelen binnen deze tak van sport. In maart vertrekt Poederbaas met de tien beste skiërs en snowboarders van de Benelux richting Frankrijk voor een spectaculaire week waarin wordt gezocht naar de ultieme lijnkeuze. Onder begeleiding van ervaren freeriders en berggidsen zullen ze een week lang op zoek gaan naar hun ‘Riders’ Choice’ en gaan voor de ultieme lijnkeuze. Wat dit event uniek maakt van andere evenementen is de locatie: geen skiliften, geen skigebied – een hele week in een verlaten berghut in de middle of nowhere!

In deze extreme setting worden de getalenteerde youngsters klaargestoomd voor de toekomst waarbij ze alles leren over lijnkeuze, snowsafety en techniek. De nauwe begeleiding moet gaan bijdragen aan een enorme groeicurve voor dit talent zodat zij verder komen met het behalen van hun sportieve doelstellingen. Aan het eind van de week zal er een freeride wedstrijd worden gehouden waarbij de lijnkeuze van de atleet beoordeeld wordt door een jury. Deze vier-koppige jury bestaat uit bekende freeride talenten uit de Benelux; Paul de Groot, Rembert Notten, Koen Goris en Martine de Hoorn.

Deelname is gratis. Echter, dien je geselecteerd te worden op basis van criteria waarover Poederbaas binnenkort meer bekend maakt via Skien.nl. Hou ons daarom in de gaten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER