Japan, kun je daar ook wintersporten?

niseko
niseko

Het is antwoord is, jazeker! Het noordelijke eiland Hokkaido van Japan is de thuisbasis van enkele van de rijkste resorts aan sneeuw ter wereld. Niseko is de grootste van drie resortbasissen (Annapuri, Village en Hirafu). Gemiddeld valt daar 15 meter per jaar, over het algemeen droog, licht sneeuwpoeder. Door stormen uit Siberië die vervolgens naar het luchtuim boven Japan trekken en zorgen voor bijna dagelijks sneeuw.

Niseko heeft slechts 55 km pistes, maar er zijn veel poederspeelplaatsen met perfect uit elkaar geplaatste bomen en een paar achterlandpoorten die toegang bieden tot meer uitdagende afdalingen. Er is een uitgebreid verlichte netwerk in het donker, waardoor het mogelijk wordt om te genieten van ski-avonden.

Een bezoek aan Japan combineert de sneeuwhellingen met ongewone culturele ervaringen zoals sushi en noedels op de hellingen, automaten met hete koffie en stomende hete bronnen om in te wentelen. Er zijn tal van funky bars en restaurants in zowel Japanse als westerse stijl in de resorts van Niseko, waarvan Hirafu de levendigste is.

Waar te verblijven

Het viersterren hotel Ki Niseko combineert Japanse elegantie met Alpine-charme op een skilocatie nabij de gondel in Hirafu. Het heeft een adembenemend uitzicht, waaronder de uitgestorven vulkaan Mount Yotai en een spa met onsens. Vanaf € 2.994,- B&B met ski-onafhankelijkheid.

Heb je het artikel Poedersneeuw in Obertauern, Oostenrijk al gelezen? Klik hier voor het bericht als je hem gemist heb!

Mis nooit een nieuw artikel van skien.nl door ons te volgen op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!

LAAT EEN REACTIE ACHTER