Hoe kies je de perfecte wintersportvakantie?

Hoe kies je de perfecte wintersportvakantie? Wij helpen je daarbij met een stappenplan!

Heb je nog steeds niet geboekt? Het is belangrijk dat de keuze die je maakt het beste bij je past. Wij helpen je op weg bij jouw keuze voor de perfecte wintersportvakantie die je niet snel meer zult vergeten.

Stap 1: Kies een gebied

Er zijn veel mogelijkheden bij het kiezen van een plek voor een gezellige en uitdagende wintersport. Allereerst moet je natuurlijk bekijken hoe het zit met de sneeuw. Er zijn gebieden waar het alleen vanaf eind december t/m begin maart mogelijk is om gebruik te maken van de liften. Ook de grootte van het gebied is erg belangrijk. Wil je juist elkaar makkelijk terug kunnen vinden of ben je meer van de lange tochten? Kies je voor een knus dorpje of ga je juist s’avonds helemaal crazy in een super gave bar? Vergeet ook niet de afstanden te checken tot de piste, liften en dichtstbijzijnde supermarkt bijvoorbeeld.

Stap 2: Skiën of snowboarden?

In de meeste gebieden kun je als boarder en skiër terecht, maar let vooral op als boarder of er niet veel lange vlakke stukken zijn. Het is natuurlijk balen wanneer je de helft van je vakantie aan het prikken of lopen bent om de volgende lift te kunnen halen. En check ook of er wel funparks aanwezig voor de nodige pret. Ook wanneer je graag offpiste gaat is dit een punt waar je rekening mee moet houden.

Stap 3: De accommodatie

Wil jij bij terugkomst lekker chillen in de sauna of drink je graag een biertje op het balkon om nog even te genieten van het mooie uitzicht? Heeft iedereen een eigen kamer of moet de helft in de woonkamer op een slaapbank of matras liggen? Allemaal dingen waar je rekening mee moet houden. Wil je lekker relaxen of wil je juist lange dagen skiën? Zorg er in ieder geval voor dat alle reisgenoten het met elkaar eens zijn.

Stap 4: Wat mag het kosten?

De prijs van de vakantie hangt vaak af 
van de locatie van je chalet of appartement. Ga je zelf rijden of kies je voor een bus, trein of vliegreis. Al deze punten hebben invloed op de prijs van jullie reis. Zorg dat je van te voren weet welk budget er te besteden is, dit zorgt voor een makkelijkere keuze. En vergeet de prijs van de skipassen niet!
Wil je besparen op je wintersportvakantie? Check deze 5 tips!

Stap 5: Save the date

Zoals eerder genoemd zijn niet alle gebieden het gehele seizoen open. Zorg ervoor dat het gebied waar je heen gaat op zijn best is en dat iedereen vrij is op de dagen dat de vakantie gepland staat. En niet te vergeten…  Zoek uit waar en wanneer er gave evenementen worden georganiseerd in het gebied waar je naar toe gaat.

Met dit stappenplan kan jij de juiste keuze maken voor je perfecte wintersportvakantie. Benieuwd naar ons vakantie aanbod?

LAAT EEN REACTIE ACHTER