Ooit wel eens aan skien in Chili gedacht?

Je denkt er niet direct aan bij de term wintersport maar in Chili kun je zeker op wintersport. De cultuur in Chili is net even anders dan in Europa maar Chili heeft sprookjesachtige pistes en vaak perfecte weersomstandigheden. In de maanden juni, juli, augustus en tot eind september is het mogelijk om te wintersporten in Chili.

Een super mooi skigebied is Portillo, dat ongeveer 150 kilometer ten westen van de hoofdstad Santiago ligt. Het skigebied ligt op een hoogte van 2.880 meter en is één van de oudste wintersportbestemmingen van Zuid-Amerika. Al in 1949 werden de eerste skiliften geopend. Tegenwoordig is er ruim 45 kilometer aan pistes en beschikt het gebied over 14 skiliften.

Het enige nadeel is dat Portillo niet over een dorpscentrum beschikt. Er staat nog maar 1 hotel in het dal. Gelukkig heeft dat wel een ander voordeel: het is altijd rustig op de piste! Wedstrijdskiërs komen ook redelijk vaak in de zomer op deze plek om hun skikunsten te kunnen beoefenen. In het jaar van 1966 hebben is er zelfs het wereldkampioenschap alpineskiën georganiseerd!

(N.B. de bijgevoegde foto is gemaakt door Olivier Bliek: Instagram Olivier Bliek )

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER