Mop: Het spelletje van de verkoper

Mop: Het spelletje van de verkoper

Wintersport is fun en bij fun horen natuurlijk de leukste, meest ludieke, slappe en grove grappen. Moppen hebben intussen een vast onderdeel gekregen op ons wintersportplatform. Deze week hebben we weer een leuke mop voor je, over een verkoper die graag een spelletje speelt.

Een beeldschone actrice en een snuggere verkoper zitten in het vliegtuig richting hun wintersportbestemming. De actrice is moe en besluit te gaan slapen. De verkoper wil graag nog wat verdienen tijdens zijn reis en stelt de vrouw voor een spelletje te spelen. De actrice is niet geïnteresseerd en sluit haar ogen om wat te gaan slapen, maar de verkoper blijft aandringen.

“Luister,” zegt hij, “je mag mij een vraag stellen. Als ik het antwoord niet weet, moet ik jou 5 euro geven.” Opnieuw weigert de actrice en ze probeert in slaap te vallen. De verkoper probeert het nogmaals: “We spelen het als volgt. Als jij het antwoord niet weet, geef je mij 5 euro, als ik het antwoord niet weet, krijg jij 50 euro.”

“Vooruit dan,” zegt de actrice en speelt mee. De verkoper begint met een vraag: “Hoeveel bedraagt de afstand tussen de aarde en de maan?” De actrice trekt haar portemonnee en geeft 5 euro aan de verkoper. Die glundert en zegt: “Nu is het jouw beurt om mij iets te vragen.”

Wat gaat met drie poten de berg op en komt er met vier poten weer vanaf?

De actrice denkt even na en vraagt dan: “Wat gaat met drie poten de berg op en komt er met vier poten weer vanaf?” De verkoper denkt heel diep na: hij weet het niet. Hij pakt zijn laptop erbij en googelt wat, maar kan het antwoord niet vinden.

De actrice is intussen in slaap gevallen. Hij zoekt een hele tijd op internet, maar het antwoord kan hij toch echt niet vinden. Hij geeft zich gewonnen en maakt de actrice wakker. Hij pakt zijn portemonnee en geeft haar 50 euro. Ze stopt het geld in haar zak en doet haar ogen weer dicht om verder te slapen.

De verkoper wil het antwoord nog wel weten en vraagt de vrouw: “Wat was het antwoord op de vraag?” De actrice pakt zwijgend haar portemonnee en overhandigt de verkoper 5 euro.

Ken jij een goede wintersport mop? Laat het ons weten en wie weet verschijnt jouw mop binnenkort op Skiën.nl! Voor de leukste moppen zorgen wij voor een passende verrassing.

Bekijk hier de wintersportmop van vorige week!

LAAT EEN REACTIE ACHTER