Ken je deze interessante wintersportgebieden al?

Alle wintersporters zijn of gaan dit jaar weer op wintersportvakanties. De skispullen zitten in de kofferbak en de sneeuwliefhebbers reizen naar Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk voor een week in de sneeuw. De kosten hier van zijn gemiddeld ruim € 1.000,- per persoon per week. Wist je dat wintersport eigenlijk helemaal niet zó veel hoeft te kosten?

Turkije

Wanneer je hoort dat je kunt wintersporten in Turkije kijken Nederlanders je waarschijnlijk gek aan. Dat komt vooral omdat Nederlanders van oudsher naar de skigebieden in Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk gaan.

In Turkije zijn 4 á 5 maanden per jaar delen van het Turkse berggebied onbereikbaar vanwege te veel sneeuw. Het skigebied in Turkije is zich volop aan het ontwikkelen. Nu ligt er zo’n 100 kilometer aan pistes. Dat is voor veel Nederlanders een reden om niet naar Turkije te gaan om te wintersporten: het skigebied is niet groot genoeg.

Bulgarije

In het Bulgaarse skigebied Borovets is er een kans dat je Nederlanders tegenkomt. Dat komt vooral omdat het gebied vlak bij de luchthaven in Sofia ligt. Je zult in dit skigebied overwegend Russen, Grieken, Turken en Engelsen tegenkomen. In deze landen is skiën in Bulgarije wat bekender.

Een ticket met het vliegtuig richting Sofia kost in maart ongeveer € 100,- en de prijs van een skipas ligt een stuk lager vergeleken met een skipas in Frankrijk, Zwitserland of Oostenrijk. Wanner je zes dagen verblijft in het Bulgaarse skigebied Borovets, betaal je € 538,- voor twee personen (inclusief skipas).

Polen

Je zou het misschien niet denken, maar Polen is ook een skiland. Een mooie plek om te skiën is in het Tatragebergte. De kosten voor een appartement in het Tatragebergte zijn zo’n € 200,-. Het leven in Polen is goedkoop en een skipas voor het skigebied in Zakopane komt neer op € 100,- voor een hele week.

Bovenstaande prijzen zijn vergeleken met een zesdaags verblijf in een appartement in het Zwitserse Matterhorn voor € 1.642,- niks!

Wil je toch op wintersportvakantie naar een ander land? Bekijk dan hier in welke landen je ook kunt wintersporten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER