Gstaad, voor een afwisselende wintersportvakantie!

Saanenland bestaat uit 10 chaletdorpen op een hoogte tussen 1.000 en 1.400 meter. Volgens de legende wilde God even rusten tijdens het scheppen van de wereld. De afdruk van zijn hand vormde het gebied Saanenland. Zijn vijf vingers vormden de valleien, met Gstaad genesteld in hun midden. Het is moeilijk om niet te geloven dat bovennatuurlijke krachten aan het werk zijn wanneer je je ogen laat dwalen over de schoonheid van de natuur. En genesteld tussen de meren en bergen liggen de huiselijke, bergdorpjes met hun karakteristieke chalets. De vakantieregio Gstaad geniet een hoge mate van prestige en internationale bekendheid. Desondanks is het echt ‘Alpine’ gebleven, met zijn chique charme en authentieke tradities.

Het wintersportgebied Gstaad biedt winterliefhebbers drie grote en verschillende kleine skigebieden. Maar niet iedereen komt hier naartoe om te skiën en juist dat maakt het een plek voor een afwisselende vakantie in zowel de zomer als in de winter. In dit artikel geven we je 7 tips voor een afwisselende wintersportvakantie in dit gebied.

#1. Piste: Glacier3000

Naast ontspannen brede pistes biedt deze gletsjer een spectaculair uitzicht. Vanaf de top van de gletsjer van Gstaad kunt u 24 bergtoppen van meer dan 4.000 meter zien, waaronder de Mont Blanc, de Matterhorn en de Berner Alpen. Het bergstation met zijn restaurant Botta, ontworpen door de bekroonde architect Mario Botta, is alleen al een bezoek waard.
Klik hier voor een impressie

#2. Spectaculair: Luchtballonnenfestival

Het laatste weekend van januari staat garant voor een prachtig spektakel waarbij meer dan 70 ballonnen uit verschillende landen profiteren van het speciale microklimaat en de altijd heldere blauwe lucht veranderen in een gekleurd schouwspel. Jaarlijks terugkerend hoogtepunt in Saanenland! Wil je zelf de lucht in? Dat kan ook!
Klik hier voor meer informatie over een luchtballonnenvaart

#3. Avontuur: Helikoptervlucht

In de Zwitserse bergen zijn helikopters heel gewoon. Niet alleen voor het redden van mensen in nood maar ook bij het (ver)bouwen van chalets worden ze vaak ingezet. Het vliegveld in Saanen biedt gasten de mogelijkheid per privévliegtuig aan te komen. Vanaf hier kun je jezelf trakteren op een schilderachtige helikoptervlucht of een exclusieve heliskidag.
Klik voor een filmpje van een helikoptervlucht in de omgeving van het HUUS Gstaad Hotel

#4. Plezier: Husky tochten

Groenlandse honden en Siberische huskies houden van niets meer dan een dag hard werken. De pure vreugde die ze hebben in lichaamsbeweging, sneeuw en in het leven in het peloton creëert de dynamiek voor een onvergetelijke ervaring van een hondensledetochten.
Klik hier voor meer informatie over Husky tochten

#5. Natuur: Bergwandeling

Geniet van de frisse Alpenlucht. Of je nu op zoek bent naar een korte of lange tour, in de vallei of op de bergen, er is een uitgebreid en gevarieerd aantal opties voor winterwandelaars die op zoek zijn naar onvergetelijke ervaringen. Ook wandelingen, geleid door deskundige lokale gidsen, behoort tot de mogelijkheden. Zij helpen je de regio echt te ontdekken en leiden je door majestueuze landschappen, langs bergmeren en binnen enkele meters van de meest indrukwekkende watervallen.
Klik hier voor de inbegrepen activiteiten

#6. Romantiek: Paardenrit

Rijden door het prachtige ongerepte landschap in een paardenkoets of slee is een van de romantische hoogtepunten van elk verblijf in de vakantieregio Gstaad.
Klik voor een impressie

#7. Shoppen: Gstaad promenade

Bezoekers kunnen ongestoord rondwandelen in Gstaad. Het belangrijkste middelpunt van het winkelen in Gstaad is de indrukwekkende voetgangersboulevard met vele luxe boetieks en genoeg plekken om uit te rusten en voorbijgangers te observeren. Net buiten het centrum vind je een schat aan lokale boerderijen waar zelfgemaakte lekkernijen, zoals worsten, alpenkaas of aan de lucht gedroogd vlees, direct van de boerderij worden aangeboden.
Klik hier voor een impressie

Dit waren onze tips voor een wintersport in Gstaad. Heb jij nog tips? Laat een reactie achter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER