Hoe maak je Glühwein?

Glühwein

Skien.nl presenteert in deze winterse tijden het recept om zelf “Glühwein” (of letterlijk gloeiwijn) te maken, een heerlijke borrel voor als het koud is!

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 1 kaneelstokje
  • 1 liter soepele rode wijn
  • 4 kruidnagels
  • steranijs (naar smaak)
  • suiker (naar smaak)

Giet de wijn in een grote pan en zet deze op een laag vuurtje. Maak vervolgens de citroen en sinaasappel, snijd deze in partjes en voeg deze toe aan de wijn. Breek het kaneelstokje door midden en voeg deze ook met de kruidnagel toe aan het mengsel. Als optie kun je naar smaak nog steranijs en suiker toevoegen. Laat de smaken minimaal 15 minuten intrekken en laat het mengsel langzaam warm worden. En genieten maar van de Glühwein!

Let op: laat het niet koken! Dat komt de smaak niet ten goede en dan kan de alcohol verdampen.

Als je wat meer tijd hebt, is het leuk om deze aflevering van “Keuringsdienst van Waarde” te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=U9qEZU7eI_g

Ken jij nog een recept van een borrel of gerecht dat wij zeker moeten delen met onze wintersport community? Laat het ons dan weten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER