Gerecht van de week: de Wiener Schnitzel

Wiener Schnitzel

De Wiener Schnitzel is niet weg te denken uit de wintersport en is werkelijk overal te verkrijgen. Dat komt natuurlijk door een hele goede reden: namelijk omdat deze ontzettend lekker is! Een leuke bijkomstigheid is dat de Wiener Schnitzel ook relatief goedkoop is.

De Wiener Schnitzel wordt meestal geserveerd met frites, een beetje salade, citroen en eventueel mayonaise en ketchup. Het is wellicht wat simpel maar veel meer heb je niet nodig om je maag te vullen na een dag(deel) intensief wintersporten!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 ongepaneerde Kalfsschnitzels van ongeveer 1/2 cm dik
  • 4 eetlepels bloem
  • 8 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel fijngehakte salie
  • 1 ei
  • 1 eetlepel melk
  • zout & peper
  • 50 gram boter
  • 3 eetlepels olie

Hoe bereid je de Wiener schnitzel?

Strooi de bloem en het paneermeel elk op een apart plat bord. Meng de salie door het paneermeel. Klop in een diep bord het ei en de melk los. Dep de Schnitzels droog en wrijf ze in met wat peper en zout. Druk vervolgens de Schnitzels 1 voor 1 eerst aan beide kanten in de bloem. Schud overtollig bloem af. Haal ze daarna door het los geklopte ei en wentel ze door het paneermeel. Schud ze opnieuw af.

Verhit in een grote koekenpan de boter met olie en bak hierin 2 schnitzels in ca. 4 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege. Let op: het vuur mag niet te hoog staan. Leg de schnitzels op een verwarmde schaal en dek ze af met aluminiumfolie. Bak daarna de andere 2 Schnitzels op dezelfde wijze. Leg ook deze schnitzels op de schaal en garneer ze met een plakje citroen.

Ken jij een heerlijk wintersportgerecht dat wij zeker moeten opnemen in onze reeks? Laat het ons dan weten. Het gerecht van vorige week was de tartiflette.

Geen zin of tijd om dit gerecht te maken?
Bestel jouw wintergerecht via Thuisbezorgd.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER