Gerecht van de week: Kaiserschmarrn

Skien.nl heeft in samenwerking met Thuisbezorgd.nl een lijst samengesteld met de lekkerste wintersportgerechten. Wekelijks delen wij met jullie heerlijke, verrassende en unieke gerechten. Natuurlijk vertellen wij je wat je nodig hebt en hoe je dit gerecht het beste kunt bereiden. Deze week staat Kaiserschmarrn op het menu.

Kaiserschmarrn

Elke wintersporter moet dit gegeten hebben. Het is namelijk in elk restaurant of eettentje te vinden in Oostenrijk en de buurlanden. Het gerecht is al ongeveer zeven eeuwen oud, vroeger wisten ze dus al wat genieten is. Kaiserschmarrn is vergelijkbaar met de Nederlandse pannenkoek. Het is eigenlijk een dikke pannenkoek met poedersuiker en (rum)rozijnen die in stukjes wordt geserveerd met compote of appelmoes.

Het bereiden van deze maaltijd neemt ongeveer 20 minuten in beslag.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 eieren
  • 125 gram bloem
  • 50 gram (vanille) suiker
  • Poedersuiker
  • 150 ml (volle) melk
  • 40 gram boter
  • 50-100 gram (rum)rozijnen
  • 1 snufje zout
  • Appelmoes/compote, kersen/abrikozenjam of pruimencompote

Hoe bereid je Kaiserschmarrn?

Als je graag gebruik wil maken van rum rozijnen dan kan je de rozijnen het beste een half uur van te voren in een bakje met een laagje rum leggen.

Als je gewone rozijnen in het gerecht wilt verwerken is het een optie om deze een half uur van te voren in een bakje water te doen zodat ze lekker zacht worden.

  1. Splits de eieren in grote kommen. Klop de eiwitten op totdat er een soort schuim ontstaat, en deze schuim stijf is.
  2. Klop vervolgens de eidooiers en suiker met een mixer in een kom totdat het licht en romig wordt. Voeg tijdens het mixen de bloem en melk beetje bij beetje toe. Ook het snufje zout mag je toevoegen tijdens het mixen. Voeg ook de rozijnen toe aan deze mix.
  3. Voeg de eiwitten met een spatel aan de mix toe en meng deze er doorheen.
  4. Doe de boter in de pan en zet deze op een laag vuur. Als de boter is gesmolten doe je de mix in de pan en bak je deze langzaam. Als de onderkant goudbruin wordt, keer je de “pannenkoek” om en bak je ook de andere kant goudbruin. Als beide kanten goudbruin zijn, snij je de “pannenkoek” in stukken met een mes of spatel. Bak de stukken vervolgens nog eventjes totdat de binnenkant van de stukjes goed doorbakken is.
  5. Serveer de Kaiserschmarrn op een bord en bestrooi deze met poedersuiker. Voeg er vervolgens appelmoes/compote, kersen/abrikozenjam of pruimencompote aan toe.
  6. Smullen maar!

Ken jij een heerlijk wintersportgerecht dat wij zeker moeten opnemen in onze reeks? Laat het ons dan weten. Het gerecht van vorige week gemist? Klik hier.

Omdat Kaiserschmarrn in stukjes wordt geserveerd kan je dit gerecht prima delen. Wie krijgt van jou (g)een stukje?

Heb je geen zin of tijd om dit gerecht zelf klaar te maken? Kies uit een van de heerlijke gerechten op Thuisbezorgd.nl

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER