Gerecht van de week: Goulashsoep

Goulashsoep

De Goulashsoep is niet meer weg te denken van de kaart bij de piste restaurants. Van origine een Hongaars gerecht maar wordt ook in Oostenrijk erg gewaardeerd, vooral onder de wintersporters is de soep erg populair.

Het is misschien wel dé perfecte lunch. Goed gekruid, veel groenten, vlees en aardappeltjes. Maar ook ideaal ‘katervoedsel’ in de ochtend. Een stevige soep die de maag weer goed vult voor de rest van de dag.

Ben je benieuwd hoe je deze overheerlijke soep thuis kunt bereiden? Lees het hier onder.

Goulashsoep ingrediënten

  • 1 pond runderpoulet
  • 250 gram mager gerookt spek
  • een pond uien
  • een laurierblad
  • een eetlepel basterdsuiker (mag ook gewone suiker zijn)
  • twee dikke aardappelen in blokjes gesneden
  • 3/4 eetlepel zout
  • 2,5 eetlepel paprikapoeder mild
  • een halve eetlepel sambal
  • een halve theelepel peper
  • een halve eetlepel tijm
  • een halve eetlepel marjolein
  • een beetje foelie
  • een beetje gemalen kruidnagel
  • een klein blikje tomatenpuree
  • een halve eetlepel mosterd
  • een scheutje azijn
  • een scheutje ketjap
  • twee bouillonblokjes (naar smaak)
  • 125 gram bloem

De bereidingswijze van Goulashsoep

Begin met het uitbakken van de spek. Denk erom de spek niet te bruin te bakken. Haal vervolgens de spek uit de pan en bak hierin de vleesstukken bruin. Bak de klein gesneden uitjes circa 10 minuten mee. Leg de spek weer in pan bij de andere vleesstukken en laat dit wederom al roerend ongeveer 10 minuten bakken. Voeg dan de ingrediënten toe en laat dit minimaal 4 uur trekken. Om de soep op zijn lekkerst te krijgen laat je deze een nacht trekken.

Pak eventueel wat vocht van de soep nemen en dit mengen met bloem, blijf het vocht met de bloem roeren tot dit aan de kook komt. Dan kun je dit binden met de soep, laat het geheel nog even doorkoken en dan is de Goulashsoep klaar om te eten! Dit kost wat tijd en moeite maar dat proef je ook in de smaak!

Ken jij een heerlijk wintersportgerecht dat wij zeker moeten opnemen in onze reeks? Laat het ons dan weten. Het gerecht van vorige week was de Spaghetti Bolognese.

Geen zin of tijd om dit gerecht te maken?

Bestel jouw wintergerecht via Thuisbezorgd.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER