Gerecht van de week: Croque monsieur

Croque Monsieur

Ga je naar de Franse Alpen op wintersport dan kan je niet om de Croque Monsieur heen. Je vindt dit overheerlijke gerechtje bijna in elk pisterestaurant op de kaart.

De Croque Monsieur of in het Nederlands gewoon de ‘tosti’ is wel een stuk uitgebreider dan 2 boterhammen en een plak kaas en ham ertussen. Op de piste maken ze er een echt gerecht van.

Een dikke plak kaas en ham met een dikke klodder Bechamelsaus er overheen en om het af te maken nog lekker een beetje geraspte kaas. Dan eventjes de oven in en klaar is Kees!

Benodigdheden:

  • 1/4 portie Bechamelsaus 
  • 4 witte boterhammen
  • 2 plakken kaas
  • 2 plakken ham
  • 1 hand geraspte kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak daarna een ovenschaal en vet deze een klein beetje in met boter. Bereid vervolgens de Bechamelsaus voor door boter te laten smelten en bloem en een scheutje melk er aan toe te voegen. Vervolgens pak je een boterham en beleg je deze met ham, kaas en leg vervolgens de andere boterham er bovenop.

Pak de ovenschaal, leg de Croque Monsieur erin, giet de Bechamelsaus over het brood heen en strooi er wat geraspte kaas overheen. Zet de klaargemaakte Croque Monsieur circa 10 minuten in de oven. Check tussendoor wel even hoe de ‘meneer’ eruit ziet. Per oven kan het nog wel eens verschillen.

Ken jij een heerlijk wintersportgerecht dat wij zeker moeten opnemen in onze reeks? Laat het ons dan weten. Het gerecht van vorige week was Goulashsoep.

Benieuwd naar meer winterse gerechten om zelf of met je wintersportvrienden te maken? Klik dan hier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER