Gerecht van de week: Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese komt oorspronkelijk uit Italië en wordt over de hele wereld gegeten, zo ook op de piste! Het is heerlijk én simpel: tomatensaus, gehakt, spaghetti en voor de liefhebber nog (een berg) Parmezaanse kaas.

Met dit overheerlijke gerecht is natuurlijk eindeloos te variëren, maar op de pistes zal je het waarschijnlijk zo simpel krijgen als het kan en dan is het stiekem ook het allerlekkerst!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram spaghetti (tip: gebruik vezelrijke spaghetti)
  • 1 pakje tomato frito
  • 1 eetlepel chili pasta (optioneel)
  • min. 300 gram rundergehakt
  • verse Parmezaanse kaas aan een stuk (om erbij te serveren)
  • een klontje boter
  • versgemalen peper en zout
  • evt. verse groente
  • evt. sla en komkommer

Hoe bereid je Spaghetti Bolognese?

Kook water in een grote pan. Doe er een eetlepel zout bij. Kook de spaghetti in deze pan volgens de gebruiksaanwijzing gaar.

Bak ondertussen het gehakt met de rode peperpasta rul. Roer de tomato frito eronder. Kruid naar wens met peper en zout. Voeg eventueel naar wens verse groente toe en roerbak deze korte mee. Serveer de spaghetti met de saus en het stuk Parmezaanse kaas. Serveer er eventueel sla en komkommer bij. Dat zorgt een frisse balans van de maaltijd. Dat is alles, laat het smaken!

Ken jij een heerlijk wintersportgerecht dat wij zeker moeten opnemen in onze reeks? Laat het ons dan weten. Het gerecht van vorige week was de Apfelstrudel.

Benieuwd naar meer winterse gerechten om zelf of met je wintersportvrienden te maken? Klik dan hier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER