De 5 duurste skigebieden ter wereld

De 5 duurste skigebieden ter wereld

Courchevel 1850, Frankrijk

De grondprijs in Courchevel is het hoogste van alle skigebieden ter wereld, €37.000 per m2. Met 275 skipistes een heerlijk skigebied. Dit is echt een skigebied waar je de luxe overal in terug vindt. En luxe is niet goedkoop. Een kamer boeken in het hoogseizoen?  €400 per nacht is eerder regel dan uitzondering. Een flink bedrag voor drie sterren luxe. En dat is ook precies de reden waarom Courchevel 1850 op nummer 1 staat van de duurste skigebieden ter wereld.

aspen_60_1_optimized

Aspen, Verenigde Staten

Aspen, hét skioord van de Verenigde Staten.  Alle bekende en welvarende personen die opzoek zijn naar pure luxe reizen af naar dit gebied. Je kunt in Aspen een Ultimate Ski Pass aanschaffen waarmee je met 4 personen de pistes kunt uitproberen voordat deze open gaan voor het publiek. Uiteraard krijg je hier ook een privérondleiding en rit op een sneeuwscooter bij. De prijs van zo’n pas? €18.000. Er zijn er maar 18 per seizoen beschikbaar en de opbrengsten gaan naar een goed doel. Fans van het skigebied zijn onder andere Brad Pitt, Mariah Carey en Kevin Costner.

stock-image-22658661_67_1_optimized

St. Moritz, Zwitserland

Een stuk kleiner en goedkoper dan Courchevel. Evengoed niet de ultieme bestemming voor de low-budget vakantieganger. The Kings Club in het Palace Hotel is dé trekpleister op het gebied van après-ski. Daar weten ze wel hoe je een feestje bouwt.

Aerial View on Zermatt Valley and Matterhorn Peak at Dawn, Switzerland
Aerial View on Zermatt Valley and Matterhorn Peak at Dawn, Switzerland

Zermatt, Zwitserland

Een van de favoriete bestemmingen van Jort Kelder. Het skigebied telt 74 pistes en een skipas kost bijna €300 per week. Als je van plan bent hierheen te gaan, breng dan een bezoekje aan de pub Papperla. Deze pub is populair om de wilde feesten die tot in de late uurtjes doorgaan.

640px-lech_am_arlberg_2006

Lech, Oostenrijk

Lech, het vaste skigebied van ons koningshuis. Lech is niet het duurste skigebied maar goedkoop is anders. Overnachten in dit gebied kost je honderden euro’s per nacht. De 80 pistes bieden genoeg uitdaging voor onze koning. Het verblijf van de familie van Oranje? Gasthof Post natuurlijk. Gemiddeld kost een overnachting in Gasthof Post €650. En waar gaat ‘Prins Pils’ après-skiën? Op het terras van Hotel Tannenbergerhof natuurlijk, dat bekend staat als de leukste après-ski locatie van Lech.

Hier gaan de wereldsterren naartoe op wintersportvakantie

LAAT EEN REACTIE ACHTER