Canada

Canada als skigebied

Nergens ter wereld zul je een ruimer aanbod vinden op het gebied van skiën. Canada is zeer geliefd bij alle wintersporters omdat het simpelweg zoveel moois te bieden heeft. Hierbij kun je denken aan luxe of toch meer huiselijke accommodaties, van skigebieden voor de zeer ervaren skiër tot gebieden voor het gehele gezin. Ook de snowboarder kan hier natuurlijk zijn hart volledig ophalen. Naast skiën en snowboarden zijn er ook zeer veel andere wintersportactiviteiten voor een complete vakantie. In Canada vind je moderne liftinstallaties en een zeer divers aanbod van lodges.

Wintersport in Canada staat ook wel voor Heliskiën en – boarden. Bergtoppen en/of gebieden waar je alleen per helikopter kunt komen zodat je los kunt op fantastisch onaangeraakte sneeuw. Ook catskiing is in Canada op ruime schaal mogelijk. Hierbij ga je ongerepte bergflanken op voor een zeer bijzonder effect tijdens je afdaling.

Voor de echte skigebieden ben je in Calgary, Rocky Mountains en in het zeer mooie Whistler op het juiste adres.

Banff Mount Norquay

Over Banff Mount Norquay kunnen wij u beknopt vertellen dat het een familievriendelijk gebied is. Vlakbij het dorp Banff ligt een skigebied op 10 minuten rijden. Hier zijn 28 afdalingen waar u als ervaren of onervaren skiër uit de voeten kunt. Tevens is er de beschikking over een funpark met veel grinds en schansen waar je de grenzen steeds weer een stukje kunt verleggen. Erg om met je vrienden te doen. Ook kun je in dit mooie gebied routes maken op sneeuwschoenen en lekker toeren langs de bergwanden. En als je klaar bent met je activiteiten kun je onderaan de berg goed terecht voor gezellig eten aan de voet van de berg.

Lake Louise Ski Resort

Een ander mooi gebied is het Lake Louise Ski Resort , prachtig gelegen middenin het Banff National Park. Dit is met meer dan 100 kilometer pistes een van de grootste skigebieden van Noord-Amerika. Natuurlijk zijn hier allerlei pistes voor beginners en voor de ervaren wintersporter. Hier zijn ook veel off-piste afdalingen beschikbaar zodat de mensen die graag freeriden hier heerlijk kunnen genieten van een verse witte sneeuwdeken.

Evenementen en andere activiteiten, zoals het Torchlight Dinner & Ski event, worden regelmatig in Louise Ski Resort georganiseerd. Bij het Torchlight Dinner & Ski event ga je eerst lekker eten en drinken bij de Whithorn Lodge om vervolgens met een fakkel s ‘avonds in het donker af te dalen naar de Sitzmark Lounge, waar je weer mag genieten van lekker eten en drinken. Deelnemers omschrijven dit als een zeer leuke ervaring! In dit gebied kun je ook mooie routes maken op sneeuwschoenen of lauglaufen en lekker toeren langs de bergwanden. Vanuit een sightseeing gondel kun je optimaal genieten van het fantastische uitzicht met de Rockies als decor.

Whistler

Een ander gebied dat wij zeker niet onbesproken willen laten is het Whistler skigebied. Dit gebied bestaat uit twee delen en beide delen liggen op een eigen berg, te weten Whistler Mountain en Blackcomb Mountain. Er is een gondel aanwezig waarmee je heen en weer kunt naar beide skigebieden voor nog meer skiplezier. De afstand van bergtop naar bergtop in de gondel is ongeveer 4 kilometer en duurt 11 minuten. Daarmee is het de langste skilift ter wereld. Naast sneeuwzekerheid bieden beide gebieden gezamenlijk wel meer dan 250 kilometer aan pistes! In dit gebied valt gemiddeld per seizoen 11 meter en daarmee heeft u de keuze uit heel veel skigebied. De pistes zijn divers, lang en voor elk niveau is er wel wat wils. Ook lopen de pistes tot helemaal in het dorp zodat je na je run gelijk door kunt naar een lekkere versnapering!

Skibestemmingen in Canada

Banff – Mt. Norquay
Big White
Fernie
Jasper – Marmot Basin
Kicking Horse
Kimberley Alpine
Lake Louise
Mont Tremblant
Nakiska
Nelson – Whitewater
Panorama Mountain
Red Mountain
Revelstoke
Silver Star
Sun Peaks
Sunshine Village
Whistler Blackcomb