België

Skiën in de Belgische Ardennen

België is het dichtstbijzijnde land voor Nederlanders om te wintersporten. Afhankelijk van je woonplaats kan je al binnen een paar uur op de piste staan. Echt uitdagende skigebieden zijn er in België niet, maar de beginnende skiër zal zich hier goed vermaken. Er zijn in totaal 9 kilometer aan skipistes. Het grootste skigebied is Baraque de Fraiture met 2 kilometer aan skipisten. Waarschijnlijk ben je redelijk snel uitgekeken op de pistes die korter zijn dan je gewend bent. Daarom is België misschien niet met uitstek geschikt voor een wintersportvakantie. Maar als je een paar dagen wil skiën of snowboarden, dat kan prima in België. Kijk wel even wat de sneeuwhoogte is in de skigebieden, een dik pak sneeuw is niet gegarandeerd in de Belgische skigebieden.

Baraque de Fraiture

Baraque de Fraiture in de Ardennen is het grootste skigebied van België. Er is 2 kilometer aan pisten die niet echt uitdagend zijn. Voor de beginnende skiër is dat evengoed vermakelijk. Er zijn een aantal sleepliften die je naar boven zullen brengen.  In het weekend is het vaak erg druk bij de liften, wij raden je dan ook aan om de Belgische pisten doordeweeks te bezoeken.

Ovifat

Bij Ovifat, in de Hoge Venen vind je op elk niveau een prima piste, met de aangepaste installaties. Ovifat is bereikbaar met de bus vanuit Verviers of Eupen. Daarnaast kun je de auto probleemloos parkeren. Je kunt al het materiaal ter plaatse huren en ook is de streek rijk aan uitstekende hotels.

Hautes Fagnes

Het gebied Hautes Fagnes in de Ardennen is wat minder drukbezocht dan Baraque de Fraiture. De pistes zijn weliswaar korter (300-800 meter) maar er zijn wel wat meer hoogteverschillen.

Zin gekregen in een wintersportvakantie? Bekijk ons wintersportvakantie aanbod.