Autoverhuur

Een wintersportvakantie is toch net even anders dan een zonvakantie. Je bent vaak met een grotere groep, neemt veel spullen en materiaal mee en je moet op verschillende weercondities zijn voorbereid.

Het kan daarom handig zijn om een auto of busje te huren. Er zijn tegenwoordig zelfs aanbieders met speciale pakketten voor landen waar winterbanden verplicht zijn.

Als je per vliegtuig of trein naar je wintersportbestemming afreist, is het handig een auto te huren. Hierdoor ben je flexibel en kan je leuke uitstapjes maken naar bezienswaardigheden of evenementen in de buurt van de wintersportlocatie.

Tips voor het huren van een auto

Ben je van plan om een auto te gaan huren? Het is het makkelijkste om dit van te voren al te regelen. Na een lange reis ben je toe aan wat rust en heb je geen zin om nog een huurauto te regelen. Daarnaast is al dat geregel in een vreemde taal wel het laatste wat je wil. Of lees jij graag de voorwaarden in bijvoorbeeld het Duits? Ook in het buitenland kan je het huren nog regelen met een Nederlandse aanbieder, maar dat is meer gedoe dan je lief is.

Als je het van tevoren regelt kan je ook verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Als je het op je wintersportbestemming regelt heb je waarschijnlijk slechts enkele aanbieders of misschien maar één.

Leeftijd

Het verschilt per land hoe oud je moet zijn voor het huren van een auto. 21 of 25 jaar is veelal de leeftijdsgrens. Bij sommige aanbieders kan je nog wel iets regelen als je jonger bent dan de vereiste leeftijd, tegen extra betaling uiteraard.

Creditcard

Een creditcard is vaak nodig om als borg te dienen voor het eigen risico. Als je schade rijdt of een boete krijgt kan de verhuurder dit verhalen op je creditcard. Per verhuurder hangt het er van af welke creditcards zij wel of niet accepteren. Heb je geen creditcard? Dan kan je een prepaid creditcard aanschaffen. Doe dit dan wel vóór je vakantie om stress tijdens je vakantie te voorkomen.

Verzekering

Zorg ervoor dat de auto verzekerd is. Sommige verhuurders bieden een all-inclusive pakket aan. Daar zit ook de verzekering in.

Tankregeling

Let op de regeling die de verhuurder hanteert betreft tanken. Als in de voorwaarden staat dat je de auto met een volle tank weer moet inleveren en je doet dit vervolgens niet dan kan dat je duur komen te staan. Verhuurders rekenen meestal andere prijzen dan de werkelijke brandstofprijs.

Handig besparen

Een auto huren met Tomtom erbij? Overbodig. Voor het bedrag dat je betaalt voor het huren van de Tomtom kan je zelf een Tomtom kopen. Daarnaast zijn er tegenwoordig een aantal handige gratis apps waarbij je de kaarten kan downloaden. Je hebt dan geen internet nodig, je telefoon wijst je de weg met GPS.

Let op het aantal dagen dat je de auto nodig hebt. Er zitten 24 uur in een dag en zo worden de prijzen ook berekent. Wil je de auto voor bijvoorbeeld 5 dagen huren? Huur je de auto vanaf 15:00 op maandag? Zorg ervoor dat de huur dan voor 15:00 op vrijdag verloopt. Anders betaal je voor een dag extra, ook als je de auto maar tot 16:00 zou huren.

Check op schade

Als je de huurauto in ontvangst neemt is het handig dat je een rondje om de auto loopt om te kijken of deze geen schade heeft dat niet op het formulier staat. Doe dit voordat je iets

tekent! Check bij het afleveren van de auto nogmaals of er schade is bijgekomen en check het formulier weer bij inleveren.

Ben jij goed voorbereid op je wintersportvakantie? Neem onze wintersport checklist door.