Après-skiën voor beginners

Après-skiën voor beginners

Je eerste wintersportvakantie, waarschijnlijk was après-skiën een van de hoogtepunten van je vakantie. Als je nog nooit op wintersportvakantie bent geweest is het cruciaal dat je je goed voorbereidt op je eerste wintersportvakantie. Van groot belang zijn oefeningen, de checklist, een reisverzekering, winterbanden en sneeuwkettingen. Maar hoe bereid je je nou voor op het après-skiën? Dat gaan wij je in dit artikel vertellen.

Er zijn een aantal punten waar je je op voor moet bereiden. Je wilt niet na twee dagen de hele dag brak op je bed liggen.

#1 Train je lever & nieren

Je lever en nieren zijn verantwoordelijk voor het reinigen van je lichaam. Alcohol is eigenlijk een soort gif. Dat het in lage dosis alles leuker maakt is een welkome bijwerking. Als je met regelmaat alcohol drinkt dan kunnen je lever en nieren het makkelijker aan. Om een lichte tolerantie voor alcohol op te bouwen kan je het beste een keer per week een aantal alcoholische drankjes nuttigen. Zo kan je er beter tegen op je wintersportvakantie en hou je het langer vol.

après-skiën-drink

#2 Train het uithoudingsvermogen van je benen

Urenlang in de kroeg staan, springen en dansen. Je benen krijgen wat te verduren als je op stap gaat. Om er zeker van te zijn dat je de volgende dag nog op je ski’s kunt staan is het van belang dat je benen een goed uithoudingsvermogen hebben. Om dit te trainen is het natuurlijk het beste om het après-skiën zo goed mogelijk te simuleren. Dit doe je door gewoon op stap te gaan, veel te dansen en het laat te maken zodat je het maximale vraagt van je benen. Hoe vaker je op stap gaat, hoe beter je bent voorbereid op je wintersportvakantie.

#3 Train het uithoudingsvermogen van je armen

Ook je armen krijgen wat te verduren tijdens het après-skiën. Die pullen met bier zijn namelijk flink zwaarder dan een vaasje of fluitje. Uiteraard kan je naar de sportschool gaan en je biceps flink trainen. Een andere optie is om de kroeg in te duiken en de bekende drinkbeweging vaak te herhalen. De kunst is om het gewicht van een bierpul te simuleren. Kan jij twee glazen in een hand vasthouden?

après-skiën-proost

#4 Luister veel après-ski muziek

Elke doorgewinterde wintersporter kan de meest bekende après-ski liedjes meezingen. Als groentje wil je niet voor het blok staan maar gezellig meezingen. Leer de tekst goed en zorg dat je timing perfect is. 1, 2 ,3 ,4 Ich bin so schön, ich bin so toll, Ich bin der Anton aus Tirol!

#5 Leer de taal

Afhankelijk van je wintersportbestemming is het natuurlijk van groot belang dat je de taal enigszins spreekt. Stel je nou eens voor dat je de ware ziet staan, in de après-ski bar! Als je echt indruk wilt maken moet je diegene natuurlijk aanspreken in zijn/haar taal. Hieronder helpen we je met een openingszin in de talen van de meest populaire wintersportbestemmingen.

Frans: Si vous étiez un frikandel vous étiez un frikandel spécial.

Duits: Wenn Sie ein frikandel waren, waren Sie ein spezielles frikandel.

Italiaans: Se tu fossi un frikandel eri un frikandel speciale.

Spaans: Si fueras un frikandel que eras un frikandel especial.

Engels:  If you were a frikandel you were a special frikandel.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER