De 7 lekkerste après-ski drankjes!

Après-ski

De volgende dranken zijn volgens onze redactie het lekkerste tijdens het après-skiën.

#1 Bier

Nederlanders zijn echte bierdrinkers. Nederlanders drinken gemiddeld 83 liter bier per jaar per persoon boven de 18. Tijdens de wintersportvakantie worden er vaak al enkele liters (per avond) genuttigd. De goudgele rakker is ook bij het après-skiën een van de populairste dranken. Vooral in de Alpenlanden weten ze wat een goed biertje is. Vaasjes of fluitjes kennen ze niet in de Alpenlanden, een goed gevulde bierpul, dat is pas genieten. Proost!

#2 Schnaps

Après-skiën zonder Schnaps is als skiën zonder sneeuw. Deze sterke en zoete drankjes met fruitsmaak zijn zeer geliefd onder Nederlanders. Het lekkerst zijn ze met een stukje fruit erin, lekker gezond bezig! Drink er niet te veel, deze drankjes met ongeveer 40% alcohol kunnen inslaan als een bom.  Meestal wordt een Schnaps gedronken als afwisseling, alleen maar bier of glühwein is ook zo saai. Welke smaak vind jij het lekkerst? Appel, peer, kers of misschien toch pruim?

#3 Flügel

Wie kent dit zoete drankje niet? Meestal wordt een ‘Flügeltje’ tussen het bieren of wijnen door gedronken. Een lekker zoet drankje als afwisseling. Je wordt niet snel dronken van Flügel. Het 20ml flesjes zoete drank bevat 10% alcohol. Flügel is ook vooral leuk om te drinken. Flesje schudden, dopje op je neus en in een keer achterover slaan is de enige juiste manier om Flügel te drinken. Is 20ml per flesje niet genoeg voor jou? Sommige après-ski bars tappen het in een glas met ijs.

#4 Jägermeister

Lekker doorwarmen met een ‘Jäger’, de een vindt het heerlijk, de ander houdt niet zo van het sterke kruidige drankje. Je kan Jägermeister natuurlijk ook mixen. Een Flying Hirsch, ook wel Jägerbomb is een mix van Jägermeister met Red Bull. Er zijn meerdere manieren om een ‘Vliegend Hert’ te maken. Bestel het kant en klaar of laat je shotglaasje of flesje ‘Jäger’ in je glas Red Bull vallen. Kijk wel uit met dit drankje , de 35% alcohol doet zijn werk erg goed.

#5 Glühwein

Glühwein is vooral populair onder de vrouwen. De 13% alchohol in dit wijntje maakt het beest los in elke vrouw tijdens de après-ski. Dit lekkere doorwarmertje met kruidige smaak kan je overigens ook koud drinken, maar een échte Glühwein is natuurlijk warm!

#6 B-52

B-52, we hebben het niet over de Amerikaanse bommenwerper alhoewel het geen toeval is dat dit drankje daarnaar vernoemd is. Dit gelaagde drankje met Kahlua, Grand Marnier en Baileys dat vervolgens wordt aangestoken is dan ook in vrijwel elke après-ski bar te vinden. De kunst is om het glas leeg te drinken met een rietje voordat het rietje gesmolten is.

#7 Whisky

Whisky, waarom niet. Deze sterke drank kan je mixen met bijvoorbeeld cola of Red Bull, maar is puur ook lekker om te drinken. De 40% alcohol in dit drankje zal je verwarmen na een dag skiën of snowboarden.

Denk erom, drink met mate(n)!

Heb jij nog een drankje wat ook écht super lekker is? Laat het onze redactie dan ook weten. Wie weet herzien wij dit artikel de komende wintersportperiode nog eens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER