Amerika

Verenigde Staten van Amerika

De echte poederbaas weet dat een wintersport in Amerika er een is om nooit meer te vergeten. Niet alleen de poedersneeuw zorgt voor een unieke ervaring, naast het afdalen van de pistes is er nog veel meer te beleven zoals bijvoorbeeld een sprookjesrit met de arrenslee. Maar toch wordt de kwaliteit van de sneeuw door de meeste wintersporters omschreven als het hoogtepunt van een wintersport in dit land. Stap dus snel op dat vliegtuig voor een onvergetelijke wintersport.

Skiën in de Verenigde Staten gebeurt vooral in de Staten Colorado, Utah en Californië en is zeer geschikt voor families. Overal is de kinderopvang goed geregeld en bijna alle accommodaties zijn ski-in ski-out. Dit neemt natuurlijk niet weg dat je in bijvoorbeeld Aspen ook helemaal los kan gaan in één van de vele bars waar ook geregeld celebrities te vinden zijn.

Aspen / Snowmass

Het gebied Aspen Snowmass is veruit het bekendste ski-oord in Amerika. Ook wel het Hollywood van de Rocky Mountains genoemd vanwege de vele pop- en rocksterren die hier hun ski’s of board onder de voeten binden. Het is hier zeer geschikt voor beginners maar ook de gevorderde persoon heeft hier genoeg uitdaging. Naast skiën in dit uitgestrekte gebied kun je hier ook zeer goed shoppen en gebruik maken van één van de vele wandelroutes.

2.399 – 3.813m hoogte
484 km totaal
252 km makkelijk
95 km gemiddeld
137 km moeilijk

Breckenridge

Dit prachtige skigebied in Colorado heeft er weinig vlakke stukken waardoor het voor snowboarders een ideaal gebied is. Omdat dit gebied erg populair is kan het in de weekenden erg druk zijn, doordeweeks valt dit dan weer erg mee. Voor elke wintersporter is hier wat te beleven, zelfs nadat de liften gesloten zijn kan je nog lekker doorgaan in één van de vele pubs in het historische stadje. Vergeleken met de Alpen is het een vrij duur gebied, maar het is het zéker waard!

2.926 – 3.914m hoogte
187 km totaal
51 km makkelijk
79 km gemiddeld
57 km moeilijk

Park City

Gelegen vlakbij Salt Lake City, bekend van de winterspelen van 2002. Dat geeft al aan dat dit een gebied is van kwaliteit. Het centrum ligt op een hoogte van 2100m waardoor je vanaf midden november t/m eind maart verzekerd bent van een wit dorp. Voor de funriders hebben we ook goed nieuws, door velen worden namelijk de funparks hier als beste van de wereld omschreven.

2.103 – 3.049m hoogte
290 km totaal
62 km makkelijk
115 km gemiddeld
113 km moeilijk

Zin gekregen in een wintersportvakantie? Bekijk ons wintersportvakantie aanbod.