50 miljoen euro voor nieuwe skiregio!

Het kost maar liefst 50 miljoen euro voor het grootste skigebied van de Ski Amadé, maar dan wordt het ook echt wel wat. De nieuwe skiregio heet: Snow Space Salzburg. 2019 is het jaar waar het gehele project afgerond moet zijn. Snow Space Salzburg is een samenwerkingsproject met de gebieden Flachau, Wagrain en Aplendorf.

De vernieuwing bestaat uit een aantal deelprojecten. Het grootste project is de 3 kilometer lange ‘Flying Mozart skigondel’  die vanuit Wagrain naar de Grießenkar wordt gemoderniseerd. Het project vraagt al ongeveer de helft van de totale investering; 25 miljoen euro! De capaciteit wordt groter en de skiliften worden comfortabeler. Bij het bergstation van de Flying Mozart wordt ook een nieuwe verbindingslift gerealiseerd, waardoor er meer kilometers aan skipistes ontstaan.

Snow Space Salzburg gaat in totaal ruim 200 kilometer aan piste bieden! Het toekomstige skigebied wilt ook verbeteren in pistereparatie, kunstbesneeuwing en dienstverlening.

Aankomend wintersportseizoen 2017/2018 zijn er al een aantal mooie ontwikkelingen te zien. En in het seizoen 2018/2019 wordt het gehele traject afgerond (als het goed is!)

LAAT EEN REACTIE ACHTER