De 5 vetste skirecords

Skirecords

Als skigekken vinden wij het tof om te weten wat voor records er allemaal op dit gebied zijn. Hieronder heeft onze redactie de 5 vetste skirecords verzameld.

#1 Wereldrecord achteruit skiën

Het huidige wereldrecord snel achteruit skiën staat tegenwoordig op naam van Elias Ambühl.
Maar hoe snel is dat dan volgens jou?

  • 80,56 km per uur
  • 105,87 km per uur
  • 131,23 km per uur

Scrol helemaal naar beneden voor het antwoord en het filmpje!

Tip: het record is gevestigd door de freestyle professional Elias Ambühl in het skigebied Arosa in Zwitserland. Ambühl heeft het record afgepakt van de Noor Anders Bäcke.

#2 Wereldrecord snelheid skiën

De hoogste snelheid op ski’s ooit gemeten is die van de Italiaanse Ivan Origone. Hij verbeterde het record van zijn broer Simone met 2,5 kilometer tot een snelheid van 254.958 kilometer per uur!

Ondanks meerdere pogingen het record te verbreken, is het nog niemand gelukt. Ivan gaat van 0 naar 200 km/u in ongeveer 6 seconden. Dit is vergelijkbaar met de nieuwe auto van Max Verstappen.

#3 Snelste 100 meter op skischoenen

Andre Ortolf is de koning als het gaat om bizarre records. Hij heeft onder andere het record 100 meter sprinten op klompen en het zo ver mogelijk blazen van een erwt op zijn naam staan!

De 100 meter sprinten op skischoenen heeft Ortolf afgelegd in een wereldrecord met 17,65 seconden. Als redactie vinden wij dit een hele prestatie want normaal gesproken knelt alles na 5 meter al af….

#4 De verste skisprong ooit gemaakt

De verste skisprong ooit is gemaakt door Anders Fannemel die in 2015 maar liefst 251,5 meter ver sprong!  Dit is bijna net zo ver is als dat de Eiffeltoren hoog is (zonder antenne dan). Dit record wordt by the way bijna jaarlijks verbeterd omdat het een veel beoefende sport is.

#5 Grootste snowboard waar mee is gesnowboard

De grootste snowboard ooit werd gemaakt door Arnold Schindler. Deze was maar liefst 10 meter lang en 2.15 meter breed! Hij ging de berg af met ongeveer 20 man en vestigde op deze manier het record van de grootste snowboard ooit gebruikt in een afdaling!

Het antwoord op de eerste vraag hoe snel dat dan is?
Het antwoord is: 131,23 kilometer per uur!

Ambühl behaalde het deze snelheid op de Weisshorn piste. Check hieronder het filmpje:

Heb jij nog een record die wij gemist hebben en ook super vet is? Laat het onze redactie dan weten via: redactie@skien.nl 

LAAT EEN REACTIE ACHTER